vrijdag 17 januari 2014

Olifanten, veel bomen, en bommen.

Afgelopen week zijn we naar Chiang Mai geweest. Deze stad in het noorden van Thailand staat bekend om de vele olifanten die er leven (Chang betekent olifant in het Thais).
Chiang Mai zelf is een middelgrote stad waar een hele gezellige sfeer hangt. Veel terrasjes - dat is gek, want van het fenomeen 'terrasjes' hebben ze in Azië nog geen kaas gegeten, jammer, want de zon schijnt altijd... Ik denk dat de lucht te vervuild is of dat mensen het te warm vinden ofzo. Ik vind het heerlijk. - en veel kleine marktjes en lokale winkeltjes waar ze dus gek genoeg een keer niét opdringerig alles aan je willen verkopen. Chiang Mai is dus echt een gezellig leuk stadje!
Niet alleen het stadje was heel leuk, ook ons guesthouse was helemaal top! Ik heb zelden zulke vriendelijke en behulpzame mensen meegemaakt als daar! Mede hierdoor besloten we ook een eco jungle trektocht te boeken die vanuit ons guesthouse werd georganiseerd. 

Zo gezegd zo gedaan, en de dag erop zaten we met een groep van 8 meisjes, elk bewapend met een legertas die we van het guesthouse meekregen, achter in een pick up truck. Dat moet haast wel een grappig gezicht zijn geweest! 

Onze trekking groep was echt super gezellig! De eerste dag hebben we een ijskoude waterval bezocht, een hotspring en hebben we negen kilometer gewandeld. 's Avonds kwamen we aan in een kamp met niks, alleen een paar hutjes van bamboe, een paar inwoners en minstens zo veel honden. Toen hebben we, na een verrassend lekker avondmaal (hoe doen ze dat toch in de primitieve keukens?) biertjes gedronken bij het kampvuur terwijl Losso, onze gids, liedjes voor ons speelde op de gitaar.

Over de nacht die volgde wil ik het eigenlijk liever niet hebben, dat is een pijnlijke herinnering, maar vooruit. Die bamboehutjes op palen zijn niet zo isolerend, de matrasjes leken meer op dekens qua dikte en de dekens zelf waren dun. Het was superkoud! Op je zij liggen in de foetushouding om jezelf warm te houden deed zeer aan je heupen want het matras was veel te dun. Op je rug of buik enigszins comfortabel liggen kon niet, want te koud. Ja ja. Dan zit er niks anders op dan wachten tot de zon opkomt!
En, eindelijk, de zon kwam op. Ik ben nog nooit zo blij geweest om uit bed te mogen. We hadden die avond ervoor afgesproken dan Sylke, Bibi, Brontie en Jasmin de olifanten op zouden halen uit de jungle, waar ze het grootste deel van de tijd vrij rondlopen. Toen ik en de andere drie dus uit bed kwamen, stonden er al keurig netjes twee olifanten en vier super vrolijke enthousiaste meisjes klaar, haha! Was leuk om te zien!

frisjes bij de waterval
















Na het ontbijt hebben we de olifanten gewassen en gevoerd. Toen was het de beurt aan mij en de andere drie om op de olifant te gaan zitten. We hebben een uur lang op de olifanten langs de rivier gereden en toen werd ons vervoersmiddel ingewisseld voor een bamboevlot. Daarop zijn we de jungle uitgedreven, een tocht van twee uur, want er konden daar geen auto's komen om ons op te pikken. Toen we de bewoonde wereld weer bereikten, hebben we nog geluncht en toen gingen we weer terug naar ons leuke guesthouse.
De rest van de dagen in Chiang Mai hebben we ons ook goed vermaakt hoor, zo zijn we naar de sunday night market geweest, hebben we een massage gehad, fietsjes gehuurd, ennnnnnn, frikandellen gegeten! Wauwie!


Momenteel zitten we in Bangkok, want Syl vliegt hier vandaan morgen terug naar Nederland. Super jammer...
Bibi en ik vliegen ook morgen, naar Myanmar! Dat houdt in, tien dagen geen internet. Dat wordt afkicken... Maar ook tien dagen super mooie dingen zien! Heb er zin in!

En o ja, voor de mensen die zich zorgen maken over de situatie in Bangkok, volgens mij is het wel oké hier hoor. Je merkt wel dat er iets bezig is. Heel veel Thai lopen met polsbandjes, haarbandjes, T-shirts en andere dingen waarop de Thaise vlag te zien is. Ook dragen er veel mensen shirts met spreuken als 'free Thailand!' etc. De demonstraties zijn heel groot, maar lijken op het oog vreedzaam. Gisteren zagen we bijvoorbeeld dat alle mensen in de demonstratie samen gingen bidden. Zoiets zou in Nederland nooit gebeuren natuurlijk. De bommen die vandaag en eergisteren zijn gegooid hebben wij niet gezien. Wel stonden we gisteren op dezelfde plek als waar vandaag een bom terecht kwam,  maar godzijdank dat we vandaag veilig in bed films lagen te kijken hihi! We zullen proberen de demonstraties morgen ook zo veel mogelijk te mijden. Duzzz no worries, we passen zo goed mogelijk op onszelf en persoonlijk vind ik het eigenlijk ook wel interessant en spannend. Ik hou jullie op de hoogte!

Tot zover uw live-reporter vanuit Bangkok, nu terug naar de studio!


demonstratie T-shirts

de demonstraties by night

Geen opmerkingen:

Een reactie posten